Amerikaanse Ribsteak

Maar liefst meer dan 20 dagen gerijpt, heerlijk mals en vol van smaak. Onze Amerikaanse Ribsteak heeft alles in huis om de echte Bourgondiër heerlijk te verrassen.
 

Meer dan 20 dagen gerijpt

Echt lekker rundvlees moet rijpen, hierdoor ontstaat er een reactie is het vlees. Door de omzetting van spiersuikers in melkzuur gaat de ph van het vlees dalen, hierdoor ontstaat heerlijk mals vlees.
 

Oorsprong van het rijpen

Deze techniek is jaren geleden ontdekt tijdens het vervoer van vlees in een treinwagon. Het vlees werd open en bloot in treinwagons door het weidse Amerika vervoerd, waardoor het vlees veel vocht verloor en indroogde. Slagers en koks schrokken hiervan bij ontvangst, omdat de buitenkant zwart geworden was en het vlees hard en droog aanvoelde. Na het doorsnijden bleek dit juist het voordeel te zijn, omdat het vlees van binnen nog knalrood en boterzacht was. Malser vlees dan dit bestond niet.

Patrick Lagrand Uw Slager

Ruïnelaan 5
1861LK Bergen
0725812028

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten

Traditie in Smaak • Ambachtelijk vakmanschap • Passie voor kwaliteit