Wanneer je op zoek bent naar een goed en eerlijk stuk vlees, moet je even binnenlopen bij slager Patrick Lagrand in het karakteristieke pand op de hoek van de Dorpsstraat en de Rui╠łnelaan. Een moderne slagerij waar het ambacht nog hoog in het vaandel staat.

Slager Patrick en zijn vrouw Mariska hebben het slagersvak in het bloed zitten. Patricks zwager heeft een slagerij in Amsterdam en zijn schoonvader bezit een ambachtelijke worstmakerij en die worsten liggen weer bij Patrick in de vitrine. Samen met hun team zorgen Patrick en Mariska ervoor dat er een heerlijk stuk vlees of gevogelte op tafel komt!

De slagerij is inmiddels bijna uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor tout Bergen, dat bij de gezellige slager zijn stuk vlees van topkwaliteit komt halen. Net zo belangrijk als kwaliteit, vindt Patrick dierenwelzijn en eerlijke producten. Daarom heeft hij zich aangesloten bij de Keten Duurzaam Vlees. Een samenwerkingsverband tussen de Nederlandse vleesveehouder, de slachterij, de grossier, de slager en overige afnemers van rundvee afkomstig van vleesrassen. Het keurmerk van Keten Duurzaam Vlees garandeert dat het vlees minimaal geproduceerd, geslacht en verwerkt is volgens de geldende wet- en regelgeving. Hierbij wordt uiteraard ook rekening gehouden met het dier- en welzijn. Zo zijn castratie en brandmerken ten strengste verboden en is weidegang in de zoogperiode (minstens 6 uur per dag, van voorjaar tot najaar buiten lopen, red.) vanzelfsprekend.
Ditzelfde geldt voor de scharrelhoen die je koopt bij Patrick Lagrand. De dieren hebben buiten gelopen, zijn niet volgestopt met antibiotica, krijgen verantwoord te eten en hebben een goed leven gehad. Dat dit de smaak ten goede komt, is geen verrassing.

Net zo belangrijk als kwaliteit, vindt Patrick dierenwelzijn en eerlijke producten. Daarom heeft hij zich aangesloten bij de Keten Duurzaam Vlees.

In het najaar kun je je verlekkeren aan wildgerechten die passen bij het seizoen van de vallende blaadjes en koude, donkere avonden. Voor tips en tricks voor het maken van een goed wildgerecht moet je zeker even bij ze naar binnen gaan. Ze kunnen je precies vertellen hoe je de lekkerste wild zwijn-stoofpot op tafel zet of hoe je een ree-rollade bereidt. Het plakje worst dat je krijgt als je weer naar buiten gaat, maakt je bezoek aan slagerij Lagrand helemaal af, vinden wij!

Meer informatie? Bekijk onze flyer

Patrick Lagrand Uw Slager

Ruïnelaan 5
1861LK Bergen
0725812028

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:30
zondag Gesloten

Traditie in Smaak • Ambachtelijk vakmanschap • Passie voor kwaliteit